Стартира нова нискобюджетна авиокомпания

share

Новата авиокомпания „Иберия експрес” (Iberia Express) започна от днес да превозва пътници, с цени, започващи от 25 евро (£21) за еднопосочен билет.

Iberia Express ще покрива няколко испански градове, включително Мадрид и островите като Ибиса, Фуертевентура и Ланзароте, съобщава Би Би Си. Това става, след като четвъртата по големина испанска авиокомпания Spanair се срина през януари. Iberia е собственост на компания-майка, която притежава и British Airways.

Нискотарифната компания Iberia Express има 500 служители и разполага с флотилия от четири самолета Airbus A320, заяви изпълнителният директор на компанията Луис Галего. "Ограничаване на разходите ще позволи на Iberia Express, за да расте и да се конкурират с евтини оператори", допълни той.

Авиокомпанията първоначално ще лети до градовете на Виго, Сантяго и Гранада, както и Менорка, Ибиса, Фуертевентура, Лансароте и Ла Палма.

 По-късно, тя ще се разшири полетните си маршрути с такива до Република Ирландия, Италия, Гърция, Латвия и Холандия, обяви г-н Галего.

Водещи новини

Още новини