България представя туризма си в Букурещ

share

България участва в 27-ото международно туристическо изложение The Tourism Fair of Romania, което се открива днес в Букурещ и ще продължи до 18 март, съобщават от министерството на икономиката.

Страната се представя с информационен щанд от 200 кв.м. В него се включват 28 туристически организации, сред които туроператори, индивидуални туристически обекти и общини.

Ще бъде представен и европроектът на министерството за популяризиране на така наречените ЕДЕН дестинации в България. Това са малко познати и нови маршрути в различни общини с акцент върху културно-историческия туризъм и богатството на природните им ресурси.

The Tourism Fair of Romania е най-значимото международно туристическо изложение в Румъния както за професионалистите, така и за потребителите.

За румънския пазар България остава традиционна туристическа дестинация. Гостите от северната ни съседка са най-големият брой чужденци, избрали за почивката си България през миналата година. Тогава те са били над 960 000 – с 4.6% повече спрямо 2010 г.

Водещи новини

Още новини