Тайни клиенти ще проверяват качеството на туристическите услуги

Pixabay
share

Тайни клиенти ще проверяват качеството на туристическите услуги по хотелите от следващата година. Това съобщиха от Bulgarian Travel Academy вчера по време на пресконференция в БТА. Идеята дошла, след като за втора поредна година инспектори от организацията проверили туроператорски агенции в страната чрез метода на таен клиент, обясниха от Travel Academy, цитира в. "Телеграф".

От направеното проучване става ясно, че масово офисите на агенциите са луксозни, подредени и ни примамват с приятна обстановка, но комуникацията и гъвкавостта по време на разговор липсва. Това стана ясно от подготвения анализ, който бе представен от Ива Господинова, член на тайните агенти.

"Идеята на метода на тайния клиент е наш служител да се представи като потенциален турист и да оцени качеството на предоставяната услуга, както и обслужването", обясни Ива Господинова. По думите й от 14 запитвания по телефона за конкретна оферта само при едно клиентът е поканен за разговор в офис, което не говори за високо ниво на обслужване.

Водещи новини

Още новини