Хотелите държат да предлагат на гостите качествена храна, смята експерт

pixabay.com
share

Българските хотели полагат непрекъснати усилия за подобряване качеството на предлаганата на гостите храна, каза днес за БТА Тодор Сотиров, организатор на изложението "Храни и напитки за туризма", което се провежда за 16-и път в комплекс "Златни пясъци" край Варна. Във форума участват над 120 компании, чиято продукция бе разгледана от представители на повече от 160 ресторанти и хотели.

Много от фирмите, предлагащи храни и напитки, вече са се доказали на пазара у нас и не си позволяват да лансират некачествени или компромисни стоки, които биха накърнили доброто им име, допълни Сотиров. По думите му това също е своеобразна гаранция, че храненето на гостите в хотелите е качествено.

Сотиров допълни, че екипът-организатор на изложението, е направил в края на март представително проучване за готовността на българския черноморски туризъм за предстоящото лято. Резултатите сочат, че през последните 5 години години има нарастване в продължителността на сезона, макар и минимално.

Сотиров допълни, че анкетата е показала, че картината с търсенето на персонал е много динамична.

Част от хотелите назначават на постоянна работа хората на ключови позици - главни готвачи, мениджъри по снабдяването и т.н. За останалите позиции търсят временни служители. Много от хотелиерите, участвали в анкетата, са потвърдили, че и тази година ще се разчита на работници от Украйна и Молдова, които българските работодатели описват като дисциплинирани и изпълнителни.

Водещи новини

Още новини