Българските хотели полагат непрекъснати усилия за подобряване качеството на предлаганата на гостите храна, каза днес за БТА Тодор Сотиров, организатор на изложението "Храни и напитки за туризма", което се провежда за 16-и път в комплекс "Златни пясъци" край Варна. Във форума участват над 120 компании, чиято продукция бе разгледана от представители на повече от 160 ресторанти и хотели.
Много от фирмите, предлагащи храни и напитки, вече са се доказали на пазара у нас и не си позволяват да лансират некачествени или компромисни стоки, които биха накърнили доброто им име, допълни Сотиров. По думите му това също е своеобразна гаранция, че храненето на гостите в хотелите е качествено.
Сотиров допълни, че екипът-организатор на изложението, е направил в края на март представително проучване за готовността на българския черноморски туризъм за предстоящото лято. Резултатите сочат, че през последните 5 години години има нарастване в продължителността на сезона, макар и минимално.
Сотиров допълни, че анкетата е показала, че картината с търсенето на персонал е много динамична.
Част от хотелите назначават на постоянна работа хората на ключови позици - главни готвачи, мениджъри по снабдяването и т.н. За останалите позиции търсят временни служители. Много от хотелиерите, участвали в анкетата, са потвърдили, че и тази година ще се разчита на работници от Украйна и Молдова, които българските работодатели описват като дисциплинирани и изпълнителни.
Хотелите държат да предлагат на гостите качествена храна, смята експерт
- 18.04.2018 | 13:32
- 968