Скандалната "Алма тур" е мутирала в нова фирма

share

Скандалната "Алма тур", която завлече с милиони авиокомпании, хотели и туристи и заради която стотици летовници останаха няколко денонощия по българските летища, е мутирала в нова туристическа агенция.

Само 5 месеца след този скандал, който помрачи летния сезон и след окончателния фалит на "Алма тур", в процес на регистрация е нов туроператор, информира bTV. Официално зад него не стои собственикът на злополучната турагенция Любомир Панковски, а негови бивши служители и роднини. Дял в новата агенция има и племеникът на Панковски - Делчо Поибренски. В бранша тези факти се знаят добре, но никой не ги разказва официално.

Изненадващо от Българската асоциация на туристическите агенции заявиха, че не са чували нищо за връзката на Панковски с новата фирма.

От Министерството на икономиката, енергетиката и туризма коментираха, че дори и да се намери пряка връзка между новосъздадената фирма и собственика на фалиралата „Алма тур" Любомир Панковски, то министерството по закон няма право да откаже регистрация, като туроператор.

„Нямаме основание да откажем регистрация, дори и ако впоследствие се установи, че по някакъв начин лицата, които са съдружници, или управляват, са поставени или свързани с г-н Панковски. Действащия закон е такъв”, обясни Мария Иванова.

От министерството вече са отчели този нормативен пропуск и са го отразили в изготвените промени на Закона за туризма. Но дори и като влязат в сила, то те ще се отнасят само за бъдещи случаи.

Водещи новини

Още новини