Над 100 000 лв. са събрани от входни такси на Перперикон

Булфото (Архив)
share

За първите осем месеца на 2016г., от входни такси за посещение на Перперикон са събрани 110 347 лв., отчетоха от Регионалния исторически музей в Кърджали.

От там посочиха, че като брой посетители това са близо 34 хиляди души и допълниха, че все повече семейства с деца посещават Археологическия комплекс. Радостното е, че се увеличава броят на родителите, които водят децата си, показват им богатствата на България и по този начин формират у младите отношение към историята и паметниците, които нашата земя пази, допълниха от музея.

От РИМ - Кърджали припомниха, че за посещение на Перперикон от входна такса са освободени децата до 7 годишна възраст и всички хора в неравностойно социално положение - инвалиди, деца от социални домове, сираци и т.н. Билетът за възрастни е 6 лв., за деца - 2 лв., а за групи над 20 души се ползва 50 процента намаление.

Не малка част туристи са посетили и експозициите на Регионалния исторически музей в Кърджали. От началото на годината до края на август броят им надхвърля 10 500 души. Събраните средства от посетителски такси се равняват на близо 21 000 лв., допълниха от РИМ - Кърджали.

Водещи новини

Още новини