Британските туристи предпочитат таратора топъл. Това заяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред в. "Телеграф". Когато им се сервира охладен, те го връщат, за да им се претопли, тъй като за тях супата не може да е студена, обясни Драганов.
Други чужди туристи пък приемали погрешно поканата за закуска с баница и боза. Те мислели, че става въпрос за хора с такива имена, а не че им предлагат да консумират български специалитети.
Драганов посочи, че всяка националност има различни нагласи към ястията. Французите не обичат ориз. Японците пък не харесват малеби с виолетов цвят, защото смятат, че е отрова.
Оказва се, че на чужденците може да се сервира шопска салата с меки домати и краставици и увехнал лук, туй като те мислят, че така трябва да се приготви.