Ангелкова нареди проверка на два хотела в Златни пясъци

Булфото
share

По нареждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде извършена спешна проверка на два хотела в Златни пясъци. Инспекцията е съвместна между Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите, съобщи Дарик.

Институциите се самосезират, след разпространен сигнал на туристи. "Имаше само един ресторант за 950 души туристи. Нямаше къде да ядем". Това разказа пред Нова телевизия Момчил Тодоров, който е решил да прекара 4-те почивни дни около Великден на българското Черноморие.

Заради липсата на храна се е стигнало дори до бой между румънски турист и персонала. Персоналът е имал различно отношение към българските туристи - пренебрежително, в сравнение с отношението към чужденците.

По време на съвместната инспекция, ще бъдат проверени условията, които предлагат хотелите и до колко те отговарят на заложените критерии по категоризация.

Ако бъдат установени нарушения санкциите, предвидени в Закона за туризма са от 1000 до 3000 лв. и може да се стигне до стартиране на процедура по понижаване на категория.

Водещи новини

Още новини