Никой не иска да купи Гранд хотел Приморско

share

Никой не поиска да извади 10,5 млн. лева за огромния синьо-зелен Гранд хотел Приморско, който се намира на прашната ул. „Иглика” в близост до Северния плаж в морския град. „Не е купен комплексът. Публичната продан не стана, защото не се явиха купувачи”, каза частният съдебен изпълнител Ивелина Божилова, която е пуснала обявата за продажбата.

Евентуалните кандидати трябваше да подадат документи до 21 декември и да бъдат отворени в първия работен ден между Коледа и Нова година – 27 декември.

След поредния неусепшен опит да се намери купувач за стъкления хотел, евентуално ще последва нов опит за продан на 80% от сега обявената му цена.

Синьо-зеленият масивен хотел е собственост на бившия областен лидер на СДС-Бургас и екс зам. областен управител Васил Камберов, но още преди години банката, в която е бил ипотикиран – Сибанк, се опита да го продаде безуспешно.

В Приморско коментират, че сумата е непосилна за подобен хотел, тъй като е огромен за мащабите на Приморско, изисква солидни разходи и реално покупката си е чиста загуба. Преди година банката отново се опита да намери купувач, но никой не успя да извади толкова много пари. Например от средата до края на май евентуалните купувачи можеха да наддават, като началната цена беше 17 952 275 лева, затова сегашната изглеждаше направо като коледна промоция, но отново не успя да примами никой.

В активите на комплекса влиза огромен парцел от над 10 дка земя, осеметажен хотел с нощен бар, зала за тихи игри, сауна, фризьорски салон, лекарски кабинет, закрит басейн, фитнес зала, сладкарница, лоби бар, конферентни зали, рецепция, подземен паркинг и т.н. Всеки етаж е със застроена площ от около 1500 кв.м. и има по 26 стаи и два апартамента. В комплекса има отделно и апартаменти за продажба.

Водещи новини

Още новини