Burger King промени името и логото си в Турция

Getty Images (архив)
share

Веригата за бързо хранене "Бъргър Кинг" промени името си в Турция, както се твърди, заради бойкот на заведенията след началото на офанзивата на Израел в Газа, съобщава турският сайт Хаберлер.

Американската верига, която има заведения в цял свят, в Турция вече ще се нарича "Бьоргър". Променено е и логото - сега то представлява оранжев хамбургер, между чиито две половини хлебче стои новото име.

Според непотвърдени информации в основата на решението на фирмата е бойкотът, предприет в Турция след началото на израелските удари по ивицата Газа. Отказът на турците да се хранят в заведенията е довел до спад на продажбите на компанията в страната, отбелязва БТА.

Ердоган: Турция очаква Израел да бъде осъден за геноцида в Газа

Турция е един от най-разпалените защитници на палестинската кауза и яростен критик на действията на Израел. Турският президент Реджеп Ердоган критикува САЩ, а също и Европа, че не оказват достатъчно натиск на Израел да се съгласи на примирие в Газа. 

Хей, САЩ, тази кръв е и по вашите ръце. Вие сте също толкова отговорни за този геноцид, колкото и Израел, заяви неотдавна в изказване пред парламента Ердоган.

Водещи новини

Още новини