Петролът възстанови загубите от вчера поради опасения за доставките

gettyimages
share

Фючърсите на суровия петрол се възстановиха днес от отбелязаните загуби през вчерашната търговска сесия. Доминиращите опасения за намаляване на доставките от Русия и Либия, както и браншови данни за спад на запасите от черно злато в САЩ през предходната седмица тласнаха нагоре котировките тази сутрин, съобщи Ройтерс. 

Сортът Брент от Северно море поскъпна с 98 цента или 0,9 на сто до 108,23 долара за барел в азиатската електронна сесия.

Петролът поевтиня

Фючърсните контракти за американски лек суров петрол, които изтичат днес, прибавиха 94 цента или също 0,9 процента и цената им достигна 103,50 долара за барел. Американският петрол с по-късна доставка поскъпна с 1,07 долара до 103,12 долара за барел.

И двете референтни стойности спаднаха с 5,2 процента при променливата търговия вчера, след като Международният валутен фонд (МВФ) намали прогнозата си за глобалния растеж с почти цял процентен пункт, позовавайки се на икономическите последици от войната на Русия в Украйна и предупреждавайки, че инфлацията сега е опасност за много страни. 

Водещи новини

Още новини