Българските производители имаха основание да увеличат цената на свинското месо заради африканската чума. Но цената на вносното месо у нас е прекалено висока. Голям процент от месото, което консумираме, е вносно и то не би трябвало да поскъпва, тъй като и пазарът ни в това отношение е стабилен. Това сподели в сутрешния блок на Нова телевизия Пейо Майорски, експерт към Агенцията за защита на потребителите.
,,Да, разбирам вносното месо да поскъпне, но нека да е в разумни граници, защото в момента имаме едно спекулативно покачване на цената на свинското месо. Може би е добре вносителите да бъдат малко по-обрани и по-скромни в определянето на крайните цени на месото. Но като цяло те се възползват от положението в световен мащаб, не само у нас'', посочи в заключение Пейо Майорски.