Марешки: Всички собственици на бензиностанции да последват примера на Варна

share

Според мен едни от най-скъпите горива се плащат у нас. Това е на базата на покупателната способност на населението. Това каза собственикът на верига аптеки Веселин Марешки пред БТВ.

"Искаме държавата да се намеси заради явното картелно споразумение. България не облага с висок акциз търговците на горива, а те се възползват от това нещо и ощетяват потребителя", допълни той.

Най-интересно е, че цената на горивото влияе на всички останали стоки. Ако тя падне и цените ще са по-ниски. По думите му падането на горивата с една стотинка е подигравка. Според него реалната цена на най-масовия бензин трябва да е под 1,80 лв. Той даде за пример Варна, където това е реалност. Там пазарните нива са на базата на конкуренцията.

"Аз призовавам всички собственици на бензиностанции да последват този пример", заяви бизнесменът. Марешки увери, че с поставянето на по-малка надценка също може да се печели. Той отбеляза, че е съмнително, че цените са еднакви навсякъде с разлика от една стотинка. Сега инициираме референдум по социално-значими теми, но основният въпрос е за горивата. Той помоли гражданите да подкрепят подписката, за да може да се мине границата от 400 000 подписа, за да бъде разгледан въпросът в НС.

Водещи новини

Още новини