Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се покачи тази седмица с 0,6 на сто - от 1,348 на 1,356 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Повече от месец ИТЦ е с минимални промени - на 18 септември той беше на ниво 1,344 пункта.
Оранжерийните домати поевтиняват с 1,9 на сто и се търгуват по 1,57 лева за килограм. Цената на българските оранжерийни краставици се качва с 8,8 на на сто до 1,40 лева за килограм. Зелето се търгува на едро по 0,50 лева за килограм, а картофите поскъпват с 1,8 процента до 0,57 лева за килограм. Цената на червените чушки пада с 1,6 на сто до 1,23 лева за килограм. Зелените чушки поевтиняват с 0,9 на сто до 1,06 лв./кг.
Ябълките поевтиняват с 3,9 процента до 0,98 лева за килограм. Цената на лимоните пада с 18 на сто до 2,18 лева за килограм. Гроздето поскъпва с 1,4 на сто до 1,47 лева за килограм.
Кравето сирене се продава средно по 5,39 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша"се търгува средно по 10,14 лв./кг. Олиото поскъпва с 1,8 на сто и се продава 2,21 лева за литър. Каймата поскъпва с 1,1 процента до 4,70 лева за килограм. Пилешкото месо се продава по 3,97 лева за килограм.
Захарта се продава средно по 1,34 лв./ кг. Брашното тип "500" се търгува по 0,86 лева за килограм. Зрелият фасул поскъпва с 2,2 на сто е се купува по 3,30 лв./кг. Яйцата се търгуват по 0,20 лева за брой на едро.