Нова марка цигари на пазара

Internet
share

Нова марка на цигарения производител „Кингс Табако" предстои да се появи на българския пазар до края на септември, съобщава "Монитор".

Цигарите са по рецептура за класически американ бленд и ще бъдат продавани в две разновидности - според съдържанието на никотин и катран.

BestMan ще се предлагат в модерната раунд-корнър опаковка и ще бъдат разработени като 84 мм и 100 мм цигара.

Стремежът към постоянни иновации стана повод компанията да закупи нова производствена линия, специализирана за нестандартни формати.

Машината ще бъде част от оборудването на нов завод за производство на тютюневи изделия, който ще заработи догодина и ще увеличи драстично производствения капацитет на „Кингс Табако".

45 млн. лв. инвестира цигарената компания в изграждането на новата производствена база в Пловдив. „Целим да създадем най-модерния завод за производство на тютюневи изделия в България. След като отпаднахме от конкурса за закупуване на „Булгартабак", решихме да вложим средствата в собственото си производство, с което да се превърнем в най-силния производител в страната", разказаха от „Кингс Табако".

Проектът на новата производствена база е дело на Inno.tab - немска компания, специализирана в независимите консултации и решения в областта на тютюневата и цигарената индустрия.

Главен консултант на мащабната инвестиция е д-р Фрийдеман Ройтер, който има почти 30-годишен опит в сферата. За техническото оборудване „Кингс Табако" сключва договори с няколко огромни концерна от Италия, Гърция, Германия, Холандия, като всички те са се доказали като лидери в производството на машини за преработка и производство на тютюневи изделия.

Водещи новини

Още новини