Apple със 7.5 милиарда долара печалба за последното тримесечие

share

Печалбата на Apple за последното тримесечие на 2013 година е 7.5 милиарда долара при 37.5 милиарда приходи, съобщава The Verge.

Това е повече в сравнение с миналогодишните резултати от 36 милиарда, но процентът печалба е по-нисък – от 40% предишната година до 37 процента в момента.

Цифрите надхвърлят очакванията, които бяха за 34 до 37 милиарда. Пускането на iPhone 5s и 5c на пазара помогна за продажбите на компанията от Купертино. Средната продажна цена, ключова цифра, която помага да се разбере какъв тип устройства се продават, остана непроменена.

През предишното тримесечие тя достигна рекордно ниските стойности от 581 долара за продаден iPhone, което подсказва, че Apple продава повече продукти в долните ценови граници от когато и да било. За настоящото тримесечие тази стойност е леко по-ниска – 577 долара.

Продажбите на iPad са били в очаквания преди представянето на новите таблети застой. Mac линията, някога ядрото на дейността на Apple, сега представлява малка част от приходите в сравнение с iOS устройствата.

Водещи новини

Още новини