Започва мониторинг на независимостта и качеството на медиите

Pixabay
share

Започва изпълнението на проект, наречен "Мониторинг на независимостта и качеството на медиите". Той се подкрепя финансово от Българско-американската комисия за образователен обмен (Fulbright Commission) и се осъществява от БОЛД (Българска общност за либерална демокрация) - инициатива на Български хелзинкски комитет, в процес на формиране като самостоятелна организация, информират от БОЛД.

Проектът разглежда необходимостта от повишаване на устойчивостта на обществото към дезинформация както в краткосрочен, така и в дългосрочен план - по време и след пандемията. Общата му цел е да насърчи свободата на медиите и медийната грамотност, като начин за защита на демокрацията и правата на човека.

България слезе с още едно място надолу в класацията на "Репортери без граници" по свобода на медиите и в момента заема 112-то място, припомнят от БОЛД. "Видяхме символика в това число и нужда от спешна помощ за спасение на журналистиката у нас. В тази връзка изготвихме плакат със 112 условия за свобода на медиите", допълват те.

Проф. Минеков готов да поиска оставката на Кошлуков: Откъде-накъде БНТ ще прекъсва заради ГЕРБ?

Водещи новини

Още новини