Румен Радев: Днес информацията е най-изобилната, но и най-дефицитната стока

Novini.bg
share

За мен е чест да ви приветствам в България, скъпи гости. Провеждането на Конгреса дава възможност именно в София да бъдат поставени актуалните тенденции и възможности пред информационните агенции. Това каза президентът Румен Радев при откриването на Шестия световен конгрес на информационните агенции.

Конгресът е организиран в София от Българската телеграфна агенция и Световния съвет на информационните агенции, предаде репортер на Novini.bg.

"Днес информацията е най-изобилната, но и най-дефицитната стока. Този процес и тенденция ще се задълбочава", категоричен бе президентът.

"Дигитализацията представи нови възможности, но и нови препятствия пред медиите. Бумът на социалните медии помита установените алгоритми за събиране и анализ на информацията", допълни държавният глава.

"Растящите финансови проблеми пред професионалните агенции и медии водят до икономически и политически зависимости и подкопаването на професионалните и етичните стандарти. Днес истината се дави в море от фалшиви новини. Наемат се армии от полуграмотни тролове, за да се дискредитират идеи и личности. Днес бързината бори истинността на новините", разкри Румен Радев.

Водещи новини

Още новини