Орешарски: Обществените медии са изключително важни за нагласите в обществото

Булфото
share

Обществените медии са изключително важни за нагласите в обществото. Това е заявил министър-председателят Пламен Орешарски на срещата си с вицепрезидента на Европейския съюз за радио и телевизия /EBU/ Клаудио Капон и с ръководителя на отдела "Връзки с организациите-членки на EBU" Дейвид Луис, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът Орешарски е обсъдил с Капон и Луис предизвикателствата, пред които днес са изправени обществените медии. В разговора са участвали също генералният директор на БНТ Вяра Анкова и генералният директор на БНР Радослав Янкулов.

"Обществените медии са характерна черта на Европа", е подчертал Клаудио Капон. Той е акцентирал върху значението на висококачествената и професионална информация, независимостта, финансирането и иновациите. Капон е изтъкнал добрите практики и опитът, който се споделя в рамките на Европейския съюз за радио и телевизия, като е изразил готовност те да бъдат споделени в България.

Министър-председателят Орешарски е подчертал, че въпросът с финансирането е свързан с конкретните възможности. По отношение на независимостта на медиите той е отбелязал, че тя е свързана със зрелостта на обществото и демокрацията. Премиерът е обърнал внимание на Националната среща с медиите, която се състоя наскоро в НДК. "Ще продължим да работим с всички представители на всички медии", е добавил министър-председателят.

Водещи новини

Още новини