tbi bank app вече показва всички левови сметки и трансакции и в евровата им равностойност

share

Всички левови сметки и трансакции вече се визуализират в мобилното приложение на tbi bank и в евровата им равностойност. По този начин клиентите на банката могат във всеки един момент да разберат с колко евро биха разполагали по разплащателната си сметка, по сместовната сметка „Касичка“ или по депозит, както и колко евро биха похарчили за покупките, направени в лева с карта neon.

Например, ако човек похарчи 50 лв. в хранителен магазин, той ще получи известие в приложението tbi bank със следното съдържание: «50 лв. (25,56 евро)». В същото време, хората със спестявания в „Касичка“ или в срочен депозит, виждат с колко средства ще разполагат след въвеждането на еврото в България. Превалутирането се осъществява по официалния фиксиран курс на БНБ.

„Това е нашият отговор на един от основните страхове на българите – какво ще стане с парите им след въвеждането на еврото. Ние сме винаги открити към клиентите си и се стремим да ги подкрепяме в различни ситуации от ежедневието. С тази нова функционалност в приложението предоставяме на хората ясна информация, с която искаме да им помогнем да бъдат по-спокойни за парите си“, казва Александър Димитров, изпълнителен директор, tbi bank.

Още през април тази година tbi bank направи еврото по-достъпно за българите, като стана първата банка, която премахна курсовите разлики при превалутиране на лева в евро и вместо това предлага официалния фиксинг на БНБ. Заедно с тази полза за клиентите, пакетът от услуги за ежедневно банкиране на tbi bank осигурява и много допълнителни предимства като разплащателна сметка без месечна такса, безплатни незабавни преводи в лева и евро, комунални плащания без такса, възможност за разделяне на сумите от извършени покупки на безлихвени вноски, както и едни от най-добрите лихви по безсрочна спестовна сметка „Касичка“ (1%) и по депозити (до 3,2%).

(платено съобщение)

Водещи новини

Още новини