НАП продава „Майбах“ на длъжник

НАП
share

Автомобил „Майбах“ с русенска регистрация, продава на търг Националната агенция за приходите. Луксозното возило е било отнето в полза на държавата не защото собственикът е бил хванат дрогиран или пиян зад волана, а защото е длъжник на хазната.

Първоначалната цена, от която ще започне наддаването, е определена на 335 000 лева. Това е най-скъпото возило, продавано някога от НАП. За сравнение, абсолютно същата е цената на друг подобен автомобил, предложен в един от най-популярните сайтове за продажба на МПС.

Майбахът, който е сложила на тезгяха НАП, е бензинов, произведен през 2022 г., с мощност 550 коня. Високопроходим 4х4, с кожен салон. Навъртял е само 40 000 км. Автомобилът е в отлично състояние, хвалят стоката си данъчните.

Конфискуваните коли на пияни и дрогирани шофьори – на търг

Кандидатите, които желаят да се сдобият с луксозното возило, могат да направят оглед до 19 август по местонахождение на автомобила в Русе. За да участват обаче в наддаването, те трябва да имат налични 67 000 лева, които да внесат като депозит до 20 август. По закон депозитът е 20% от продажната цена. След края на търга сумата се връща на неуспелите кандидат-купувачи. Офертите си ценителите на луксозната марка могат да подават в  периода от 13 до 20 август в Териториалната дирекция на НАП във Варна. Офертите ще се отворят на 29 август и тогава ще стане ясно има ли победител в наддаването.

Още един луксозен автомобил е сложила на тезгяха НАП. Това е „Мерцедес“ G класа, с година на производство 2016. Той също е бензинов, с мощност 563 коня, черен, автоматик. Пробегът му е 172 000 км. Първоначалната цена, от която ще започне наддаването, е определена на 117 000 лева.

Търгът за мерцедеса ще се проведе утре. Любопитното е, че за този автомобил това е втори търг, което означава, че на първия явно не са се явили кандидати, които да предложат исканата цена. Припомняме, че според Данъчно-осигурителния процесуален кодекс на втория търг първоначалната цена е 75% от тази на първия.

 

 

Водещи новини

Още новини