Животът на "Витошка" отново закипя, заведенията са все по-пълни

Novini.bg
share

"Витошка" отново възвръща обичайния си лик - с пълни заведения, разхождащи се хора и работещи магазини. Въпреки по-хладното време и столичани и гостите на града се възползваха от разпуснатите мерки и седнаха да изпият сутрешното и следобедното си кафе на централния булевард, предаде репортер на Novini.bg

Видимо хората не се притесняват, но и организацията е добре, като заведенията спазват мерките за санитарно-хигиенни условия. Масите са разположени на необходимото разстояние, има поставени дезинфектанти и сервитьорите са с маски и ръкавици. След всеки клиент масите се забърсват.

И днес продължават проверките на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) и РЗИ, които проверяват организацията на кафенетата. Има и служители на общинска полиция.

Заведенията отвориха врати. В центъра на София те се и напълниха

Разстоянието между масите трябва да бъде минимум 1,5 м. На работещите трябва да се осигурят препарати за дезинфекция на ръцете, подходящо работно облекло и предпазни средства. Маските и ръкавиците са задължителни не само за сервитьорите, но и за работещите в кухнята на ресторантите.

Междувременно и собствениците на магазини, които бяха затворили обектите си по време на извънредното положение, отвориха врати в София. И те се стараят да спазват всички изисквания, като в магазините не се допуска струпване на хора, клиентите се изчакват. Повечето пъти, в зависимост и от големината на обекта, вътре влизат не повече от двамата души.

 

Водещи новини

Още новини