Едва 3 от 10 изнесени навън маси може да носят печалба на собствените на заведения, на които им бе разрешено да отворят при спазване на строги санитарни изисквания. Разхлабването на мерките е само за маси отвън.
Данаил Дялков, собственик на голямо заведение в Кърджали, коментира пред 24Родопи, че разходите и така ще са по-големи от печалбите. По думите му заложените норми ще доведат до това само 25-30% от масите да са на открито.
Това означава, че по никакъв начин няма да можем да изкараме разходите си, защото ние ще наемем персонал отново, ще си плащаме осигуровки, заплати, наем. Разходите ще останат абсолютно същите, както преди да затворим, т.е. приходите ще са с 60-70% по-малко, смята бизнесменът.
И допълва, че заделените за черни дни средства вече са свършили, затова и от бранша ще настояват за по-добро решение за спасяване на сектора.