Семейство розопроизводители от Казанлъшко изпадна в безизходица

Кадър: БТВ
share

Розопроизводители от Казанлъшко са в безизходица. Над 12 000 лева за розов цвят чака от преработвател повече от година и половина семейство от Казанлък. Заради забавеното плащане хората са теглили кредит, който вече обслужват трудно.

Парите от розопроизводство са единственият им доход.

В казанлъшкото село Средногорово Нели и съпругът ѝ гледат 40 декара рози. През 2018 г. продукцията им купува розоварната в село Манолово. Оттогава досега за труда си семейството е получило общо 6000 лева. Година и половина чакат останалата част от сумата – още около 12 000 лева, предаде БТВ.

Розоварната в село Манолово е собственост на братята Димитър и Методи Стефанови.

Методи Стефанов разказва, че през 2018 г. е дал по-висока цена на семейството за розовия им цвят. Пазарът за розови масла обаче „забоксувал”. В момента се нормализирал и в най-скоро време обеща да се издължи. Семейството обаче не вярва на обещанията му.Заради забавеното плащане семейство Крушеви е теглило кредит. Парите от розовия цвят са единственият им доход.

Нели и Диан имат болна дъщеря, прикована на легло, която се нуждае от постоянна грижа. Видели се принудени да спрат рехабилитацията на детето си заради липса на средства.

Водещи новини

Още новини