Чобанов: Съмнявам се, че ще има удължаване на майчинството (снимки)

Булфото
share

"Леко скептичен съм към идеята за увеличаване срока на майчинството. Тя трябва да се разглежда комплексно: от една страна са грижите, които трябва да полагаме за решаване на демографските проблеми, но от другата са възможностите за интеграция на майките обратно към пазара на труда”. Това заяви финансовият министър Петър Чобанов, съобщи "Дарик".

Петър Чобанов припомни, че България е страната с един от най-дългите срокове на майчинство в Европа.

„Ние сме постигнали много, по-добре е да намерим ресурса да го съхраним и оттам нататък да мислим какво да правим с майките по отношение на тяхната интеграция като част от активното общество, каза Чобанов.

Министърът заяви още, че може да се мисли и за други механизми за подпомагане - като програми, които ангажират с отглеждането на децата свободни в момента хора и майките, които могат да се върнат бързо на работа, да го правят. Според финансовият министър трябва да се използват различни комбинации от възможности, които да спомагат за едно нормално и пълноценно отглеждане на децата.

Министър Петър Чобанов и колегата му Драгомир Стойнев бяха в Хасково, където присъстваха на откриването на нов лъчетерапевтичен комплекс за лечение на онкологични заболявания.

Водещи новини

Още новини