До 19 април изплащат великденските пари на пенсионерите

Булфото
share

До Великден всички български пенсионери ще получат еднократната помощ от 30 лева, обяви в Хасково министърът на социалната политика Хасан Адемов. Изплащането на помощта ще започне на 4 април, а идеята е средствата да бъдат изплатени до 19 април.

"Волята на това правителство е всеки Великден и всяка Коледа да има традиционни добавки, които да зарадват българските пенсионери. Размерът на пенсиите категорично не задоволява потребностите на възрастните хора. Затова мерките, които предприемаме са с цел да попълним доходите на възрастните хора. Освен тези еднократни подкрепи има и друг мерки", уточни Адемов, цитиран от БТА.

Той призна, че всички тези мерки няма как да решат проблемите на българските пенсионери, но при всички положения са "крачка в правилната посока".

Министър Хасан Адемов отрече изплащането на помощите преди Великден да са предизборен ход. "Тази мерки ще бъдат традиционни, независимо от това дали има избори или не. Финансовият ресурс ще бъде набавен от държавния бюджет и е в размер 57 милиона и 700 хиляди", припомни социалният министър.

Водещи новини

Още новини