Жорж С. Мануел поема позицията на СЕО на Валмарк от Петр Турон

share

Walmark a.s., водещият производител и дистрибутор на хранителни добавки в Централна и Източна Европа, обяви назначението на г-н Жорж С. Мануел като главен изпълнителен директор и член на борда на директорите.

Г-н Мануел притежава над двадесетгодишен международен опит в областта на потребителското здравеопазване и е заемал висши постове за Централна и Източна Европа в GlaxoSmithKline и Sanofi Consumer Healthcare.

Петр Турон, заемал позицията на СЕО през последните пет години, продължава да бъде член на Борда на директорите. Той ще се фокусира върху финансите и оперативния мениджмънт, както и ще ръководи проекти, свързани със стратегическото развитие.

В свое изявление относно промените, Адам Валах, Председател на борда, заяви: „От името на борда, бих искал да благодаря на Петр Турон за отличната му работа начело на Валмарк през последните пет години и за успешното вливане на инвестицията на Mid Europa Partners в нашия бизнес. Радваме се, че Петр Турон ще продължи да допринася с дългогодишния си опит към бизнеса“.

Бари Клеър, член на борда на Валмарк и бивш ръководител на Boots Healthcare International, коментира: „За нас е изключително удоволствие, че Жорж С. Мануел се присъединява към Валмарк. С неговият изтъкнат опит и задълбочени познания в областта на здравеопазването в Централна и Източна Европа, г-н Мануел е отлично подготвен да реализира потребителски ориентираната стратегия на Валмарк.

Жорж С. Мануел допълни: „Валмарк има изключително портфолио от регионални брандове със значителен потенциал за растеж и Компанията е в добри позиции да консолидира все по-атрактивния сектор на хранителните добавки в Централна и Източна Европа. За мен е удоволствие да поема тази роля и целта ми е, съвместно с висшият мениджърски екип, да поведем Валмарк към следващата фаза на развитие“.

Повече за Жорж С. Мануел

Жорж С. Мануел натрупва преобладаващата част от успешния си опит в Централна и Източна Европа, изграждайки силни брандове в потребителското здравеопазване. Професионалният му опит включва мениджърски и лидерски позиции в дивизиите на големите фармацевтични компании GlaxoSmithKline и Sanofi. Португалец по произход, той е дипломиран икономист от Corvinus University в Будапеща, Унгария. Освен португалски, владее английски, френски, унгарски и испански.

За Валмарк

Валмарк е водещият независим производител и дистрибутор на витамини, минерали и хранителни добавки в Централна и Източна Европа. На Валмарк принадлежат лидерските позици в много пазарни категории и страни. Компанията е номер 1 в Чехия, Словакия, България, Румъния, Унгария и е със силни позиции в Полша и Балтийските държави. Компанията предлага широка гама от хранителни добавки и лекарства без рецепта чрез добре изградената си дистрибуторска мрежа. Продуктовото портфолио на Валмарк включва водещите марки в грижата за ставите - АртроСтоп и Проензи, Простенал и Уринал – урологични продукти за мъже и жени, и Марсианци – любимите мултивитамини на децата.

Валмарк България отбелязва над 17% ръст в продажбите за изминалата финансова година и консолидира лидерската си позиция на пазара на хранителни добавки. Валмарк България е с най-бърз темп на растеж в групата и основен двигател в ръста на пазара на хранителни добавки в България. Портфолиото на компанията е от 95 продукта. В последната година компанията успешно навлезе и в 2 нови категории на Омега 3 и антифлатулентните продукти.

За MID EUROPA PARTNERS

Mid Europa става партньор на основателите на Валмарк, след като придобива петдесет процентов дял от компанията през декември 2012 г. Mid Europa Partners е независима частна инвестиционна компания, оперираща в Централна Европа и Турция. С офиси в Лондон, Будапеща, Варшава и Истанбул, Mid Europa Partners ръководи фондове на стойност близо 3.2 милиарда долара. Екипът на Mid Europa Partners инвестира в района от 1999.

Водещи новини

Още новини