Apple спира социалната си мрежа Ping

share

Apple обяви, че прекратява действието на своята музикална социална мрежа Ping. Съобщението се появи тихомълком в секцията на Ping в iTunes, съобщи онлайн изданието AppleInsider.

Това ще се случи в края на месеца, като дотогава потребителите й ще имат време да изтеглят данните си и да потърсят алтернативни услуги, пише dnevnik.bgl.

Бумът на Facebook преди няколко години стимулира ябълковата компания да помисли за начини да се включи в сегмента. През 2010 г. тя създаде Ping, която интегрира с iTunes и се надяваше, че чрез нея потребителите ще споделят интересни музикални открития с приятелите си.

Apple обаче направи грешката да не потърси интеграция на Ping с другите социални мрежи. Така много потребители дори и не разбраха за услугата на компанията.

В последствие технологичният гигант от Купертино започна да разработва музикални стрийминг услуги, които обаче пропаднаха. Сега компанията отново има такива амбиции, твърди AppleInsider.

Независимо от това дали действително ще има нови музикални оферти, Apple не планира да се отказва от социалните услуги. Нейният генерален изпълнителен директор Тим Кук обяви през месец май т.г., че "компанията трябва да е по-социална".

Това ще се осъществи по малко по-различен начин, коментира онлайн изданието ReadWriteWeb. Вместо да разработва свои услуги и да се опитва да ги популяризира и налага сред потребителите, Apple ще се насочи към вече съществуващите социални мрежи.

Първото доказателство за това е увеличената интеграция на Facebook и Twitter в новия iOS 6, както и в новата версия на операционната система Mac OS X – Mountain Lion. Чрез подобрената функционалност, потребителите ще могат да споделят снимки и да публикуват туитове директно от своите устройства без необходимостта от допълнителни приложения.

Силно вероятно е Apple да продължи да увеличава списъка с поддържаните социални мрежи. Прогнозите на ReadWriteWeb са, че Instagram и Pinterest са едни от най-вероятните нови попъления.

Водещи новини

Още новини