Solve for Tomorrow: конкурсът на Samsung България, който променя бъдещето

share

В епохата, в която живеем, технологиите се развиват с шеметна скорост, а глобалните предизвикателства изискват новаторски решения.

В този смисъл, конкурсът Solve for Tomorrow, който вече трета година се организира от Samsung България, вдъхновява и подкрепя младите таланти в страната, предоставяйки им възможност да превърнат смелите си идеи в реалност.

Категории за участие: Къде можете да откриете своето вдъхновение?

2024 година носи със себе си нови вълнуващи възможности за участниците. С добавянето на категорията "Дигитално управление на финансите", в партньорство с Банка ДСК, конкурсът не само насърчава техническите умения, но и полага основите на финансова грамотност сред младото поколение. Това е повече от състезание – това е инвестиция в бъдещето.

Solve for Tomorrow предлага четири вдъхновяващи категории, всяка от които засяга ключови аспекти на нашето общество:

- Устойчивост

- Справедливост и социално включване

- Образование

- Дигитално управление на финансите

Как протича конкурсът Solve for Tomorrow?

Процесът на участие е адаптиран спрямо възрастта на учениците, като предлага различни възможности за изява. За по-големите ученици, от 9. до 12. клас, заявката за участие започва с подаването на детайлно разработена идея. Те трябва да представят резюме на своя проект, подробно описание на предложеното решение и видео, демонстриращо базов прототип. Тези материали се оценяват от експертно жури според предварително обявени критерии в регламента на конкурса.

Отборите, които впечатлят журито, преминават в полуфиналната фаза. Тук те получават безценната възможност да работят с опитни ментори, които им помагат да усъвършенстват своите прототипи и да подготвят убедителни презентации за финала. На финалното събитие, полуфиналистите представят своите проекти пред журито, което има отговорната задача да избере големия победител в конкурса. Същевременно, публиката също има глас – отборът, който събере най-много онлайн гласове, получава специалната награда на публиката.

За по-малките участници, от 2. до 8. клас, конкурсът предлага изцяло онлайн формат. Те могат да заявят своето участие, като подадат резюме на идеята си, придружено от видео презентация. Журито избира най-обещаващите проекти, които преминават към полуфинала. Видеата на тези полуфиналисти се излъчват по време на финалното събитие, а победителите във всяка възрастова група се определят чрез онлайн гласуване на публиката, което добавя вълнуващ елемент на участие за цялата общност.

Крайни срокове за участие: Не пропускайте своя шанс!

Времето лети, а с него и възможността да станете част от това вълнуващо начинание. Ето и крайния срок, в който можете да заявите своето желание за участие:

За ученици от 9. до 12. клас: Крайният срок е 24 ноември 2024 г.

За ученици от 2. до 8. клас: Имате време до 23 февруари 2025 г.

В допълнение към състезателната част, Solve for Tomorrow предлага и ценна образователна възможност. В рамките на програмата се провеждат безплатни обучения по дизайн мислене, достъпни както за учениците, така и за техните учители. Тези обучения, организирани от "Образование 5.0", дават на участниците инструменти и методологии, които могат да приложат не само в конкурса, но и в бъдещите си проекти и кариери.

Конкурсът Solve for Tomorrow на Samsung България е вълнуващо предизвикателство, което от 2022 г. насърчава младите умове в страната да разработват иновативни технологични решения за реални проблеми. С всяка изминала година, Solve for Tomorrow разширява своя обхват и влияние, давайки възможност на все повече млади таланти да разгърнат потенциала си и да допринесат за положителна промяна в обществото.

Готови ли сте за предизвикателството? Открийте всички условия за участие и следете развитието на конкурса на официалната платформа www.solvefortomorrow.bg.

(в материала има продуктово позициониране)

Водещи новини

Още новини