"Спейс Екс" тества системата за евакуация на пилотирания кораб "Дракон"

Getty Images
share

Американската компания "Спейс Екс" на предприемача Илон Мъск извърши успешни изпитания на системата за евакуация на пилотирания кораб "Дракон", предаде ТАСС. Това се казва в съобщение на компанията в Туитър.

"Приключи широкомащабно изпитание на системата за евакуация при изстрелване на пилотирания кораб "Дракон", се казва съобщението. "Екипи на "Спейс Екс" и НАСА изследват получените резултати и работят, за да се демонстрират възможностите за евакуация от "Дракон" по време на полет".

Корабът "Дракон" се приводни в Тихия океан, съобщи "Спейс екс"

На 2 март "Спейс Екс" изстреля пилотирания кораб "Дракон" в безпилотен режим към Международната космическа станция (МКС). На следващия ден той за пръв път се скачи с орбиталнатата станция. На 8 март "Дракон" се разкачи от нея и след спускане с парашут се приводни в Атлантическия океан.

От 2011 г. до МКС летят единствено руски космически кораби "Союз". Те транспортират членове на екипажа на станцията от Русия, САЩ и други страни. В САЩ нови космически кораби за пилотирани полети се разработват от компаниите "Спейс Екс" и "Боинг".

Водещи новини

Още новини