Шефът на Amazon пилотира гигантски робот (видео)

Twitter
share

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос пилотира гигантски костюм на робот тип Аватар. Това се случи по време на технологична конференция MARS, спонсорирана от Amazon в Бостън, пише nauka.offnews.bg.

Милиардерът е сред малцината, изпробвали робота от неговото представяне през декември.

Безос възбудено описа изживяването като "грандиозно" и се пошегува, че се е почувствал като Сигърни Уийвър във филма "Пришълецът" от 1986 г. Безос показа как се контролира ръката на робота, но бързо приключи с разходката си с машината.

Контролната кабина от стъкло видимо беше осигурена с вериги, а краката на робота останаха неподвижни на сцената през цялото време, коментира Daily mail.

Machine Learning Automation, Robotics and Space Exploration conference (MARS) е частно събитие, спонсорирано от Amazon и държано в тайна преди да се проведе. На конференцията се представят иновации в света на изкуствения интелект. Сред другите показани устройства на тазгодишната проява бяха Cassie на Agility и роботизиран "Щраус", устроен да извършва доставки.

Аватар-подобният робот е дело на южнокорейската компания Hankook Mirae Technology и носи името Method-2. Той е първият в света, който позволява на човек да го командва чрез местене на собственото си тяло докато се намира вътре в робота. Машината е тежка 1,6 тона, висока е 4 м и разработването й е струвало 200 милиона долара. За продажба ще бъде пусната в края на тази година с цена от 8,3 милиона долара.

Председателят на южнокорейската компания Yang Jin-Ho съобщи, че е инвестирал над 200 милиона долара в продукта, за да "се съживи това, което изглежда възможно във филми и анимации".

Водещи новини

Още новини