Създадоха пишеща машина с E-ink дисплей

share

Между поколението, което използваше маханични пишещи машини, за да твори и това, което разчита на компютри за тази дейност, зее твърде голяма пропаст. Ето защо на пазара се появи Hemingwrite.

Пишеща машина с електронен екран. Според създателите на тази пишеща машина – Адам Лийб и Патрик Пол, това е опит да се избяга от многозадачността, която е присъща на компютрите, пише в. "Монитор".

Hemingwrite е машина за ценители, особняци, писатели. Устройството има красиво и минималистично алуминиево шаси, механична клавиатура, малък E-ink дисплей и шест дни живот на батерията. Тази джаджа има и някои модерни хитринки като например Wi-Fi връзка и автоматично качване на всяка дума, която напишете, в облака.

Всичко около Hemingwrite е проектирано така, че да намали степента на разсейване – машинката дори няма меню, младите писатели използват механични превключватели, за да сменят папките на запис или настройките на Wi-Fi, информира IDG.

Минималистичният дизайн е ключова харатеристика на тази пишеща машина и изначална идея. За съжаление, там лежи и основният недостатък на Hemingwrite. Писателите нямат друг вариант за запазване на текстовете си, освен качване в Интернет. Това е съществен недостатък – липсата на свързаност може да опропасти часове усилен труд.

Добавянето на offline функционалност е ключово и би направило иначе симпатичното устройство наистина удобно и полезно. Навигацията с помощта на гореописаните механични превключватели може да е хипстърска и оригинална, но трудно би минала за удобна, така че, това е още една област, в която машината може да търпи подобрения.

Водещи новини

Още новини