Откриха мистериозен кръгъл обект на морското дъно

Интернет
share
Група учени, водени от шведския изследовател Питър Линдбърг, са открили обект, за който предполагат, че е летяща чиния, разбила се на дъното на океана, пише "Списание Осем".
 
Екипът на Линдбърг е известен с възстановителната си и изследователска работа по потънали кораби. В случая учените са търсили останките на кораб, потънал преди векове, за който се смята, че е пренасял няколко каси изключително рядко шампанско. Но вместо на скъпия алкохол, изследователите се натъкват на друга уникална находка – мистериозен кръгъл обект, който може да бъде (а може и да не бъде) с извънземен произход.
 
Обектът е засечен на дълбочина близо 100 метра на морското дъно между Финландия и Швеция. Линдбърг обяснява, че това, което са видели, представлява „голяма окръжност, около 20 метра в диаметър". „Виждал съм много странни неща в тази професия, но никога за тези 18 години като специалист не съм виждал нещо подобно. Формата му беше абсолютен кръг", заявява шведският изследовател.
 
Линдбърг добавя, че следи и белези по морското дъно наоколо подсказват, че обектът някак се е предвижил до мястото, където е намерен от екипа му.
 
Остават догадките – според феновете на НЛО това е летяща чиния с извънземен произход, която се е разбила на морското дъно и следите наоколо потвърждават катастрофата. Според друг става въпрос за естествено образувание или създаден от човек обект, макар и с неясен произход. Шведският учен заяви, че няма интерес, нито средствата, необходими за проучването на обекта.  
 
Това не е първият подобен случай. Преди няколко години беше открит феноменът, известен като "Пътя Бимини" в Карибско море. Догадките за него се простираха от извънземен обект до част от изгубения континент Атлантида. След внимателното му проучване обаче, се оказа, че става въпрос за естествено скално образувание.
 

Водещи новини

Още новини