Apple представя новия iPhone на 10 септември

share

Следващото поколение на iPhone ще бъде представено на 10 септември т.г. Това твърди онлайн изданието AllThings D, като се позовава на свои анонимни източници в компанията.

Те обаче запазват в тайна какво точно планира да представи компанията. Според специализираното онлайн издание 9to5Mac се очакват поне два нови модела на iPhone.

Най-вероятно Apple ще спази традицията и следващият iPhone ще е само леко осъвременяване на сегашния модел. Очаква се той да се казва iPhone 5S и да изглежда по същия начин като iPhone 5. Разбира се, ще е оборудван с по-нов и по-мощен процесор, по-добра камера и други новости. Според някои спекулации класическият Home бутон ще има и функция на сензор за пръстови отпечатъци, пише dnevnik.bg.

Освен това дебют ще направи и т.нар. евтин iPhone, за който източниците на изданията твърдят, че ще се казва iPhone 5C, като C ще символизира английската дума color или цвят. Причината за това е, че iPhone 5C ще е с пластмасов корпус и ще се предлага в няколко различни цвята, докато "класическият" модел ще запази алуминиевото си тяло и ще се предлага само в бяло и черно, както винаги.

Разбира се, Apple не коментира темата. Компанията традиционно запазва мълчание в дните преди представяне на нов продукт. Това обаче не спира технологичните медии от сдобиване с най-различна информация много по-рано от официалните намерения на компанията.

Водещи новини

Още новини