Sony представи водоустойчив смартфон

share

Японският технологичен гигант Sony представи нов смартфон, който може да се използва под душа, докато човек си взема вана или е при басейна, без риск от вреда.

Това се случи по време на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, което започна преди ден, пише сп. "Обекти".

Водоустойчивите телефони на Sony са сравнително често срещани в Япония, но не са активно продавани в останалите части на света. Устройството се нарича Xperia Z. То работи с операционна система Android и може да записва висококачествено видео. Производителят го рекламира като най-добрият избор, ако човек иска да гледа филм с висока резолюция, докато е във ваната. В случай, че се нацапа, телефонът може да се измие. Анализатори коментират, че с този смартфон компанията набира преднина, но все още й е необходимо да извърви доста път, за да догони конкурентите от Samsung и Apple.

През октомври миналата година Sony обяви, че поема цялостния контрол върху подразделението си с производство на смартфони, което по-рано бе джойнт венчър с Ericsson. Компанията отчете загуба от 5,7 млрд. долара в годината до края на месец май и продължи да губи пари в последвалите тримесечия.

Водещи новини

Още новини