Peugeot показа 208 GTi преди Женева (галерия)

share

Peugeot представи новото 208 GTi в така наречената от французите концептуална версия.

Всичко това се случва преди официалния дебют на компактния спортен хечбек, който е насрочен за откриването на автомобилното изложение в Женева. От официалните снимки става ясно, че концептуалното 208 GTi е на крачка от серийно производство. Промените в дизайна са концентрирани в новата предна броня, раздувки на калниците, радиаторна решетка с интегрирани дневни LED светлини, странични прагове, спойлер на тавана, задна броня и 17-инчови лети джанти.

Галерия на Peugeot 208 GTi.

Peugeot 208 GTi е оборудван с 1.6-литровия четирицилиндров турбо двигател от купето RCZ. Това означава 200 кс и 275 Нм въртящ момент. Стандартната дисциплина от 0 до 100 км/ч пък ще се покрива за под седем секунди. За това помага и по-леката със 110 кг платформа на 208 в сравнение със старото 207. Управлението на Gti версията ще бъде значително подобрено от 38 мм по-широка следа на предния и задния мост, както и от по-стегнатото окачване. Спирачната система също ще бъде с по-големи дискове и спирачни апарати.

Според предварителните очаквания Peugeot 208 Gti ще се появи на пазара в края на годината или най-късно в началото на 2013 г. Очаква се цената на хечбекът да е висока, близо 20 хиляди евро.

Водещи новини

Още новини