McLaren MP4-12C от Wheelsandmore

share

Компанията Wheelsandmore, занимаваща се с тунинг на луксозни суперколи, представи последната си програма, разработена за британската гордост McLaren MP4-12C.

Програмата е наречена Toxique Evil и показва на какво са способни момчетата от Германия. Първата им задача е била да подобрят характеристиките на окачването, което досега звучеше невъзможно, след като по тях години наред работиха най-добрите инженери на отбора на McLaren във Формула 1.

Може би най-сложната електронна PCC система на пазара, управляваща окачването, е била препрограмирана от инженерите на Wheelsandmore. Височината на MP4-12C Toxique Evil е намалена с 25 мм, а характеристиките на управлението са още по-агресивни. Предлагат се нови ултралеки джанти 6Sporz ², изработени от кован алуминий, с размери 20 и 21 инча.

Друга важна задача е свършена под капака на средноразположения двигател. Там изцяло новата разработка на McLaren с работен обем от 3.8 литра и V8 конфигурация с два турбокомпресора стандартно разполага с 600 кс. От Wheelsandmore набързо са повишили налягането на турбокомпресорите, препрограмирали са управлението за точното съотношение гориво, въздух и момент на запалване и така са постигнали 666 кс и 643 Нм въртящ момент. От тук логично идва и името на проекта Toxique Evil. За тези, които числата на дявола са недостатъчна стойност за мощност, германските тунери в момента подготвят втора версия с 800 кс.

Водещи новини

Още новини