Вербували полицай в банда за отвличания

  • 04 януари 2013 06:09

  • 3913
  • 1
Вербували полицай в банда за отвличания
©

Полицай от Пето районно управление в София е бил вербуван да осигури транспорта при отвличането на бизнесмен в Перник. Служителят на МВР веднага предупредил за готвеното похищение, което бе предотвратено. Това стана ясно в Софийския апелативен съд, където бе гледана мярката за неотклонение на единствения обвиняем за приготовлението за отвличане Петър Костов, на 26 г. Магистратите потвърдиха решението на Софийския градски съд и го оставиха окончателно в ареста.

В началото на декември Костов, който е от столичния кв. „Левски Г“, предложил на полицая Данаил Петров да участва в превоза на похитен и да осигури информация за това какво ще бъде пуснато в бюлетините на МВР за издирвания. Костов не казал на полицая името на нарочения за отвличане. Служителят на МВР веднага написал докладна за готвеното престъпление, започнало подслушване и схемата била разкрита. На 20 декември вечерта ГДБОП арестува трима души, един от които е Костов. Другите двама по-късно бяха освободени.

Разследването показало, че той се подготвя да отвлече перничанина Красимир Симчов, на 26 г., син на заможния бизнесмен Христо Симчов Теофилов. Една от основните им дейности е продажба на дрехи. От свой приятел и неговото гадже, което работи в една от фирмите на бизнесмена, Костов научил, че Теофилов е в чужбина и ще се върне с пари. Той наел гараж в жк „Люлин“, занесъл там матрак, белезници, черни маски с прорези, синя лампа и апаратура за проследяване и заглушаване.

Намерението е било да се поискат 100 000 лв. за свободата на Симчов. Първоначалният план бил да бъде отвлечен на 15 или 16 декември, после датата била отложена. „Моля да ме освободите, защото имам малко дете на 6 г. и трябва да продължа да работя, за да го издържам“, поиска от съда вчера Костов. Според апелативните съдии има достатъчно доказателства, че именно той е организатор на подготвяното отвличане. Седмица преди да се опита да вербува полицая, Костов разговарял с другия ключов свидетел и негов приятел - Николай Пенков, и му казал: "Какво ще правим по Нова година? Дайте да отвлечем някого и да вземем пари". На 19 декември обаче Костов и Пенков почти се скарали. На следващия ден бе акцията на ГДБОП.

Костов е първокурсник в Ботевградския университет. Имал е условна присъда за грабеж преди години, регистриран е в полицията и за други криминални прояви.

Последвайте канала на

Novini.bg
3913 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
...

2013.01.04 | 12:49

1
Ма иначе бопаджията е фен на "Наказателят" :D :D :D

Добави коментар

Водещи новини