Проф. Радослав Гайдарски: Здравеопазването куца, политиката отдавна надделя в него

  • 26 март 2024 21:28

  • 1347
  • 4
Проф. Радослав Гайдарски: Здравеопазването куца, политиката отдавна надделя в него
© Bulphoto (архив)

Събитията през последните седмици и дни показват, че вървим към избори. Представителите в НС докараха нещата до нови избори. По-добре беше да няма избори. Това каза бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски в студиото на "Денят ON AIR".

Болниците продължават да си работят, но по думите му здравеопазването отдавна куца, не само през последните 9 месеца.

"Главно организацията на здравеопазването. След 90-та година се случи така, че много рядко министрите, които бяха гласувани в НС, се задържаха повече от няколко месеца. Представяте ли си един човек, който трябва да ръководи цялото здравеопазване в страната, да разбере проблемите и да може да направи така, че да подобри качеството на обслужването на населението. Абсурдно е. Особено когато тези министри са юристи", настоя бившият здравен министър и попита как е възможно да се издигат хора.

Работещите в детското здравеопазване в София – с едни от най-ниските заплати

Политиката не надделява само в здравеопазването, заяви пред Bulgaria ON AIR проф. Гайдарски.

"Политиката надделява във всички сфери, и в енергетиката. Българският народ трябва добре да разбере кои са тези хора. Трябва да се покаже нещо пред братята американци, че ние държим да не са руски реакторите, но това, че ще ги обслужат по-добре, няма значение. Затова се говори, че ще ги продадем на украинците за 600 млн.", даде пример гостът.

Според него нямаме ли енергетика, и здравеопазването ще загине: "Проф. Хинков много време издържа. Трябваше отдавна да напусне поста, защото те се подиграха с него. Не му позволиха да уволнения. На някои от болниците се дават големи суми. Говорим и за грабеж, кражба на държавни средства".

Бившият здравен министър коментира и цената на медикаментите и разликата на частните и държавните болници. Той посочи, че формулата, според която да се вземе средна цена между най-ниската и най-високата, е несправедлива.

"Това е идиотщина. Медикаментът струва 60 лв. В една от болниците струва 1600 лв. И за да бъде и агнето цяло, и вълкът сит, ние ще вземем средното. Няма да струва 60 лв., но ние вземаме средното, къде са 60 лв. и къде 600 лв.", обобщи още проф. Гайдарски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1347 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.03.28 | 14:15

4
Е, ти когато се качваше върху виолетка димитрова, тогава куцаше ли?
дедо

2024.03.27 | 06:52

3
Кьдето е влязла политиката вси4ко е окрадено-правоимащи

2024.03.27 | 05:59

2
гайдата + виолета димитрова = вечна хирургоидна любофф

2024.03.26 | 22:02

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини