Брънзалов: БЛС ще реагира много остро на хибриден обмен на документи

  • 01 юни 2022 09:26

  • 1884
  • 2
Брънзалов: БЛС ще реагира много остро на хибриден обмен на документи
© Кадър Nova News
Слушай новината Слушай новината

"БЛС ще реагира много остро за всякакъв вид хибриден обмен на документи. Когато един документ е електронен, няма да има хартиен". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.

По думите му за медицинските специалисти има доста неясноти около дигитализацията на извънболничната помощ. "Колегите са стресирани, защото това е ново начало. Винаги сме били "за" дигитализацията на здравеопазването, за да се намали административната тежест. От информационната система се черпи информация за виртуалния талон, за да се извърши манипулацията. Всеки един лекар ще има достъп до пациентското досие, когато дигитализацията завърши, а е добре пациентът да носи и хартиени документи със себе си", обясни той.

Ангел Кунчев: Пандемия от маймунска шарка е малко вероятна

Според него електронните направления се променят с пускането на повече от 6 показателя, както и повече възможности пациентите да бъдат изследвани. "Електронният талон за хоспитализация ще е факт след около 2 месеца. В лекарските кабинети няма да има тонове хартия. 

Теодора Александрова
1884 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.06.01 | 14:30

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062

2022.06.01 | 10:16

1
Това прасе трябва да е в затвора!!!Високата смъртност говори, че лекарите НЕ ЛЕКУВАТ!!!!

Добави коментар

Водещи новини