Приеха бюджета на НЗОК, здравната вноска остава 8%

  • 22 февруари 2022 16:33

  • 2338
  • 1
Приеха бюджета на НЗОК, здравната вноска остава 8%
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Парламентът прие окончателно бюджета на Здравната каса за тази година. Законопроектът влиза в сила със задна дата от 1 януари с изключение на няколко параграфа. Касата ще разполага с шест милиарда лева.

Здравната вноска се запазва на ниво от 8%, реши парламентът. 

От ГЕРБ-СДС настояха Надзорният съвет на касата да има право на гъвкавост при възможността за финансиране на лечебните заведения в условията на извънредна епидемична обстановка. Според Георги Михайлов от БСП няма необходимост от подобен текст, защото след Омикрон пандемията ще е свършила: "Роним тези сълзи за болничната помощ, която е изнесла на плещите си, на гръбнака, както каза един от вас, тежестта на цялата кампания, а задръстихте най-големите, значимите, стратегическите болници на България с Covid-пациенти и ги лишихте от лечението, което те водеха в цялата страна".

Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС реагира остро на твърдението на Михайлов, че при кабинета "Борисов" пандемията не е управлявана правилно. "Този измислен доклад на Националния център по общетвено здраве и анализи, ми тя смъртността по времето на президента Радев е по-висока от наше време, въпреки че по наше време нямаше ваксини", заяви Ангелов, цитиран от БНР.

Бюджетът на НЗОК бе одобрен на второ четене от бюджетната комисия

Константин Тодоров
2338 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пхахаха

2022.02.22 | 18:38

1
Някой да каже на Кypфустин Ангелов, че по "тяхно време" "нямаше ваксини", защото те отказаха да ги купят, за да има парички да хвърлят по циганите за избори.

Добави коментар

Водещи новини