Провал на преговорите между БЛС и НЗОК

  • 02 ноември 2021 16:44

  • 2195
  • 2
Провал на преговорите между БЛС и НЗОК
© Novini.bg

Насрочени за днес преговори между Българския лекарски съюз /БЛС/ и НЗОК, на които трябваше да се обсъди разпределението на средствата за болниците, не се състояха.

От съсловната организация и от НЗОК изпратиха до медиите становищата си.

Фармацевтите подписаха анекса към договора с НЗОК и искат оставката на шефа ѝ Петко Салчев

Преговорите са били насрочени за 14.30 ч. Надзорният съвет на НЗОК е заседавал по предвидения дневен ред, в пълен състав. Заради продължила по-дълго дискусия, представителите на БЛС са били поканени с 15 минути по-късно от първоначално обявения час, но те са отказали да се включат в срещата, съобщиха от пресслужбата на НЗОК.

От НЗОК отново канят на преговори БЛС. Като "обидно и неприемливо" окачествяват от БЛС провалянето на ключови преговори. Поканата за среща е била отправена към БЛС за 14.30 ч. днес, но след като са чакали отвън 20 минути и не са били приети, те са напуснали сградата на НЗОК, съобщиха от пресслужбата на БЛС.

Съгласно Закона за здравното осигуряване, задължителното здравно осигуряване се осъществява на принципите на публичност в дейността на НЗОК и публичен контрол върху извършваните от нея разходи, припомниха от БЛС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2195 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мани

2021.11.02 | 18:12

2
Тая държава улетя!
Paola

2021.11.02 | 17:09

1
Спрете мастурбацията, вижте какви красиви момичета търсят секс без ангажимент - bit.ly/bg_girls

Добави коментар

Водещи новини