Малката Марина се прибира вкъщи

  • 18 май 2012 16:53

  • 1278
  • 1
Малката Марина се прибира вкъщи
©

9-годишната Марина, която пострада тежко при катастрофа на пешеходна пътека в столицата, беше изписана днес и вече си е вкъщи. Това съобщи пред Дарик бащата на момичето Марин Ташков.

Марина беше приета на 29 март в детската реанимация, след катастрофа на пешеходна пътека на бул. „Г.М. Димитров", в много тежко състояние, с черепно-мозъчна травма и голям риск за живота.

Почти месец тя беше на апаратно дишане, но днес вече се придвижва с патерици, а скоро се очаква да ходи и самостоятелно.

Бащата на пострадалото момиченце разказа, че състоянието на Марина е добро и тя вече ходи с патерици. „Тя ще се възстанови скоро, но ще стане все пак на етапи. Не може веднага да стане и да тича или да скача”, сподели бащата.

Марина няма спомени от инцидента, но лека-полека й се обяснява какво й се е случило. Въпреки че Марин Ташков приветства идеята за по-строги санкции на пътя, той смята, че те не са достатъчни. Според него това може да доведе и отрицателен ефект - катаджиите да искат по-големи подкупи.

„Всеки ще предпочете вместо да му вземат 200 лева и да му приберат книжката, да се изръси 50-100 лева, и повече, зависи от портфейла на нарушителя и от умението на катаджията да иска”, коментира още мъжът. Ташков допълни, че освен глоба и отнемане на книжка, нарушителят трябва да полага и обществен труд в местата, където се възстановяват пострадали при пътни инциденти.

Последвайте канала на

1278 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.05.21 | 20:33

1
Нека Господ бъде с нея!

Добави коментар

Водещи новини