Брънзалов: Личните лекари още не са получили допълнителните 1000 лв. за ноември

  • 10 декември 2020 09:00

  • 585
  • 1
Брънзалов: Личните лекари още не са получили допълнителните 1000 лв. за ноември
© Gettyimages/архив

Личните лекари не са получили допълнителните 1000 лв., предвидени за медици на първа линия в борба с коронавируса, обяви в предаването "Тази сутрин" по бТВ д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"Те даже не фигурират в допълнителните фактури, които трябваше бързо да отчетем към касата, те не съществуват в тези фактури и ние си получаваме сумите без тях", обясни той.

Д-р Брънзалов: Ваксината срещу COVID-19 вече е в България

"Това са суми, които трябва да се получат от общопрактикуващите лекари още от 1 ноември. Има заделени суми само за ноември и декември, от 1 януари какво ще правим?", попита д-р Брънзалов. 

Няма ги и сумите, които трябва да получим за противогрипните ваксини, които сме сложили, както и разликата в таксите на пенсионерите, обясни още той. 

"Отговорът на зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева беше, че ще има заседание на Надзорния съвет на касата, където тези неща евентуално ще бъдат решени, но не е ясно кога ще бъдат получени сумите", каза д-р Брънзалов.

Личните лекари, които желаят, ще бъдат ваксинирани по най-бързия начин, посочи още той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
585 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.10 | 11:09

1
Нищо ново под слънцето. Държавата, както винаги, не си изпълнява поетите от нея договорки. На тези управляващи постоянно им се случва нещо да забравят, да има технически пречки или административни пропуски. Лъжат, мажат като дърти ци.г.ани!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини