Според проекта за бюджет на НЗОК за следващата година се предвижда ръст с 338 милиона лева

Ръстът на проектобюджета на НЗОК за следващата година е 338 милиона лева, каза пред журналисти председателят на Надзорния съвет на НЗОК и заместник-министър на здравеопазването Жени Начева след заседание на надзорниците.

На заседанието беше обсъден законопроектът за бюджета на НЗОК за 2021 г., като от предвидените 338 млн. лв. 310 млн. лв. е ръстът за здравноосигурителни плащания, каза Начева.

По думите ѝ средствата от оперативния резерв ще са 159 млн. лв. Надзорниците са се обединили да не се правят промени в частта за лекарствата, където ще останат в сегашния ред и механизъм. Предвижда се да има механизъм за възможности за болници, в които има интензивни структури за пациенти с коронавирус, да може да се предвиждат допълнителни средства за лечението на болните.

НЗОК сключи договор за 180 000 безплатни противогрипни ваксини

Предстои да се обсъди кои ще бъдат тези болници. Целта е там, където се лекуват тежко болните пациенти и разходът за лечение е твърде голям, да може лечебните заведения да бъдат подкрепени. Предвижда се допълнителен коефициент за дофинансиране на дейността им, обясни Начева и посочи, че това ще бъде в рамките на месечните лимити.

Законопроектът за бюджет на НЗОК ще бъде обсъден и на следващо заседание.

Коментари

  1. 2020.10.20 | 01:59
    Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

НЗОК

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет