Отпускат 25 000 лв. за лаборатория за диагностика на Covid-19 в Сливен

  • 27 август 2020 16:25

  • 563
  • 0
Отпускат 25 000 лв. за лаборатория за диагностика на Covid-19 в Сливен
© pixabay

Целева субсидия от 25 000 лева ще отпусне община Сливен на областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ за изграждане на лаборатория за диагностика на Covid-19 с PCR метод. Това решиха днес общинските съветници по време на редовното си заседание.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Одобрен бе колективният трудов договор подписан между общината, КНСБ, КТ „Подкрепа“ за увеличение на заплатите на медицинските работници в общинското здравеопазване от 1 юли.

68 души от дом "Възраждане" в Русе са излекувани от коронавирус

Общинският съвет разреши на общинския превозвач „Пътнически превози“ да получи кредит от 1 450 000 лева, за да може да стабилизира финансовото си състояние, причинено от Covid-кризата. Кметът Стефан Радев коментира пред БНР решението: „Ако успеят да договорят този кредит, който сега се коментира на сесията на Общинския съвет, да го договорят с банка кредитор, това ще им помогне за глътка въздух за разплащане на задълженията към кредиторите“.

Със сумата ще бъде изплатено задължението за гориво, натрупано в продължение на две години и ще бъде рефинансиран ползваният към момента заем. Радев бе категоричен, че на този етап не се предвижда увеличаване на цената на билета за градския транспорт.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
563 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини