Отпускат 25 000 лв. за лаборатория за диагностика на Covid-19 в Сливен

Целева субсидия от 25 000 лева ще отпусне община Сливен на областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ за изграждане на лаборатория за диагностика на Covid-19 с PCR метод. Това решиха днес общинските съветници по време на редовното си заседание.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13624

Одобрен бе колективният трудов договор подписан между общината, КНСБ, КТ „Подкрепа“ за увеличение на заплатите на медицинските работници в общинското здравеопазване от 1 юли.

68 души от дом "Възраждане" в Русе са излекувани от коронавирус

Общинският съвет разреши на общинския превозвач „Пътнически превози“ да получи кредит от 1 450 000 лева, за да може да стабилизира финансовото си състояние, причинено от Covid-кризата. Кметът Стефан Радев коментира пред БНР решението: „Ако успеят да договорят този кредит, който сега се коментира на сесията на Общинския съвет, да го договорят с банка кредитор, това ще им помогне за глътка въздух за разплащане на задълженията към кредиторите“.

Със сумата ще бъде изплатено задължението за гориво, натрупано в продължение на две години и ще бъде рефинансиран ползваният към момента заем. Радев бе категоричен, че на този етап не се предвижда увеличаване на цената на билета за градския транспорт.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13624

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

НЗОК

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет