Новият управител на НЗОК: Няма да се стигне до изчезването на лекарства

Сред първите приоритети, които трябва да бъдат свършени, е да се разпратят указания до районните здравноосигурителни каси и и да се провери сигурността на информационните системи на Здравната каса. Това сподели в студиото на Още от деня по БНТ новият управител на НЗОК проф. Петко Салчев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12521

,,Ще се опитаме да организираме всички мерки за финансирането на лечебни заведения, за да не останат такива, които са недофинансирани'', посочи проф. Салчев

По думите винаги има резерви в Касата.

,,Като обща сума не мога да кажа, но резервът е около 90 милиона лева, който е заделен. Смятам, че тези средства са достатъчно. Отделно от това държавата има и още заделени средства, с които да бъде подпомогната като цяло здравната система у нас'', обясни той.

Петко Салчев е новият шеф на НЗОК

Управителят на НЗОК разкри, че към сайта на НЗОК вече има телефонен номер, на който може да се обади всеки, на който не му е било предоставено адекватно лекарско обслужване и желае да подаде сигнал.

,,Когато една обикновена маска се предлага на по-висока цена от пазарната, в този случай имаме спекула. По отношение на лекарствата искам да заявя, че населението няма нужда да се притеснява от изчезването на лекарствени продукти'', каза още проф. Салчев.

Едно от нещата, които новият управител на Здравната каса обеща да промени е пациентите, които са най-масово лекувани, да не доплащат толкова много пари за евтините лекарства.

В рамките на мандата си проф. Салчев обяви, че ще се работи по въвеждането и на електронна система за закупуване на лекарства.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12521

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.03.17 | 02:13
    Лекарства няма да изчезнат, но цените ще се вдигнат, а и много лекарства липсват. Много скъпи са лекарствата в България. Старите с ниски пенсии няма да могат да оцелеят. То само капки за очи 20 лева, а и липсват, а и останалите. Бедняка няма лак да оцелее. А и много несъвестни нервни докторо, млади аптекари неврозни. Вместо обратното. Те по болни от самите болни и не ти дават касови. Поне при аптеките на марешки са млади и много спокойни. Заможни шо нервни. Не всичко е пари много, имоти, лукс... Не можем да сме равни но и всичко материално, а прост с кюмюра и дървата израснал в обора при кравите. Имайте, имате какво да давате, лакто казва един извезтен майстор в града, р. 1935,ти и аз нямаме телета и затова децата ни зле, не ни дават на нас нищо, а е умен и коли 2, инвалид, но добряк, но богатите турци му вземат от земята
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

НЗОК

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет