Председателят на БЛС: Имаме медицина на европейско ниво

Няма проблем да се увеличат цените на клиничните пътеки, но тази мярка не е спешна, тя е заложена в Закона за здравното осигуряване. Тези пари ги има в резерва и те могат да бъдат дадени. Освен това тази мярка е най-устойчива и резонна, тъй като финансирането на цялата система става чрез НЗОК. Това заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в сутрешния блок на БНТ.

,,Разбира се, във всеки следващ бюджет парите за здраве не трябва да са по-малко от предходния, трябва да има еволюция в това отношение, да има растеж на парите за здраве'', каза още д-р Маджаров и допълни, че състоянието на здравеопазването у нас не е в добро положение, но не е и толкова трагично, колкото се изкарва.

,,Здравеопазването ни е достъпно, имаме медицина, която е на европейско ниво'', посочи той.

,,В година на избори не може да се говори за сериозни реформи в здравната система. Всяка реформа засяга нечии интереси и почти винаги е свързана с някакви негативи'', добави в заключение председателят на Българския лекарски съюз.

Коментари

 1. 2019.05.22 | 13:50

  Тази персона е една ограничена личност с мания за величие
  Погледни си компютъра и телефона и си задай въпроса - КАК СА СЕ НАПРАВИЛИ ТЕЗИ чудесии. Не са с хапчета и със консултации.
  430 болници - ние бием по световно първенство - излишните са минимум 130. Чудно ми въпросния министър какво се чуди още ....
  Всяка работа има определен вид дейности но реално НАД 80 % вършат елементарен тип дейности
  Нямам да цитирам безобразия като избор на лекар - ТОВА Е НАЧИН ЗА КРАЖБА НА ПАРИ.....Нали всичките имате някакви си дипломи !!!!!!!

 2. 2019.05.08 | 14:56

  Да не се окаже само, че еволюцията в бюджетите води до инволюция в грижите.

 3. 2019.05.08 | 09:17

  Ква медицина бе лумпен , то доктори не останаха в тая вмирисана държава .....

 4. 2019.05.08 | 08:40

  Добра медицина има ама в София. В провинцията е ужас. Аз си провеждам лечението-онкологично в София защото от кадърни доктори в Дим-град стигнах до тук. Но не всеки има тази възможност. Не ми се мисли за младите хора на България които на практика останаха малко.

 5. 2019.05.08 | 08:04

  Ти не си наясно какво се случва на практика в болниците.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

НЗОК

още

Анкета

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Избрано от Интернет