Анексът към Националния рамков договор беше подписан

  • 27 декември 2018 13:30

  • 640
  • 0
Анексът към Националния рамков договор беше подписан
© МЗ

„Анексът към Националния рамков договор за медицинските дейности 2018 г. е надграждане на действащия в момента НРД и е добра основа за промените, които очакваме да се случат след 1.01.2019 г. Този договор ще допринесе за осигуряване на по-добро качество на лечението на българските граждани и по-добри условия за работа на изпълнителите на медицинска помощ“.

Това заяви министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през по време на подписването на Анекс към Националния рамков договор за медицинските дейности 2018 г. Здравният министър посочи, че мерките, които са заложени в Анекса, са свързани с подобряване на контрола в системата. “Предстои да разработим редица нормативни актове през първото тримесечие на 2019 г., които отново ще надградят качеството и ефикасността на здравните грижи, както и ще подобрят ефективността на разходването на средствата“, допълни министърът на здравеопазването.

 „Хубавото е, че успяхме да договорим балансирано разпределение на близо 500-те милиона лева допълнителни средства за медицински дейности през 2019 година, които ще допринесат за подобряване работата на цялата здравна система. Надяваме се, че новият Анекс ще създаде условия на предвидимост, устойчивост и прозрачност в сектора“, коментира при подписването на Анекса заместник-министърът на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева.

„Благодарение на конструктивния диалог с министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, със заместник-министър Жени Начева и с управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев, постигнахме доста добри параметри за колегите, които ще работят през следващата година“, заяви председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

С подписването на Анекса към Националния рамков договор за медицинските дейности 2018 г. в края на годината се възстановява практиката НРД да влиза в сила от 1-ви януари, за да се изпълнява през цялата година при еднакви условия.

 

БТА
640 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини