"Непредвидимо" състояние довело до смъртта на 24 - годишен в ИСУЛ

  • 24 февруари 2012 18:14

  • 1170
  • 0
"Непредвидимо" състояние довело до смъртта на 24 - годишен в ИСУЛ
©

Непредвидимо, нелечимо състояние – това е причината за мистериозната смърт на 24-годишен младеж след безобидна операция в ИСУЛ.

Независими специалисти обаче оспорват заключението, информира bTV.

Има ли лекарска грешка?

24-годишният Владислав Крушков постъпва в еднодневната хирургия за безобидна, подкожна операция на гърдата. Тя е успешна.

Но часове по-късно, момчето рязко се влошава. Повръща, тялото му се схваща, усеща тежест в главата, трудно диша. И умира. Аутопсията показва, че причина за смъртта е белодробен микротромбоемболизъм, т.е. - тромби, които са влезли в кръвоносните съдове на белия дроб.

Адвокат Йосиф Герон, при когото момчето е било на стаж, прави консултация със специалисти. Според тях, изобилието от кръв в белите дробове, съчетани със затрудненото дишане, при една подкожна операция, която не засяга кръвоносни съдове, говорят за друга причина за смъртта.

„Има сериозни съмнения, според някои от експертите, с които сме разговаряли, че става въпрос за вентилен пневторакс. Това означава, че евентуално при операцията е пробита плеврата, с което се е нарушила изолацията на гръдния кош”, каза Йосиф Герон.
 

Изпълнителна агенция Mедицински одит също прави проверка по случая със смъртта на Владислав. До дни ще стане ясно дали става въпрос за лекарска грешка и можело ли е момчето да бъде спасено.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1170 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини